• Home Slideshow Header 1

De nieuwe Bijbel in Gewone Taal

Lastig om voor een groot publiek in begrijpelijke taal te schrijven?
Laat je inspireren door de nieuwe Bijbel in Gewone Taal

Ingewikkelde zaken in begrijpelijk taal onder woorden brengen is een lastige klus. Je herkent het vast. Je zit tot over je oren in de materie. Kent alle details, weet wat de achtergrond en de geschiedenis van je onderwerp is en je weet of vermoedt wat er politiek gevoelig ligt. En nu wacht je een grote uitdaging: je moet er over gaan schrijven voor een groot en breed publiek. Ga er maar aan staan.

Congres over Begrijpelijke Taal
Of je nu heel erg gelovig bent, een beetje of juist helemaal niet, wellicht kun je inspiratie halen uit de Bijbel. Het zit namelijk zo: op een congres over Begrijpelijke Taal ontmoetten we Marja Verburg, redacteur bij Het Nederlands Bijbelgenootschap. Ze vertelde enthousiast over een taalproject waar ze met een grote redactie twaalf jaar aan had gewerkt. Een vertaling van de Bijbel uit het Hebreeuws en Grieks in gewone taal, de taal die we allemaal dagelijks gebruiken: De Bijbel in Gewone Taal.

Taal die iedereen begrijpt
In de informatiefolder van de uitgever staat:
De Bijbel in Gewone taal is een betrouwbare vertaling van de Bijbel, in taal die iedereen begrijpt. De inhoud van de Bijbel is niet veranderd. De Bijbel is ook in gewone taal, niet makkelijk. Maar deze vertaling maakt de inhoud van de Bijbel direct toegankelijk voor een breed publiek.

Toegankelijk voor een breed publiek
De laatste twee zinnen slaan de spijker op zijn kop. Ook in begrijpelijke taal wordt ingewikkelde materie, niet makkelijk. Maar je kunt die materie wel toegankelijk maken voor een breed publiek.

Te koop in verschillende uitgaves
Je kunt de Bijbel in Gewone taal in verschillende uitgaves kopen via www.bijbelingewonetaal.nl en in de boekhandel. Voor de liefhebbers is er ook een boek dat de vertaalmethode verantwoord: Hoe vertaal je de Bijbel in gewone taal?

Interesse in training Begrijpelijke taal?
Heb je interesse in een schrijftraining of coachingstraject Begrijpelijke Taal voor jezelf of voor jou en je collega’s? Neem dan contact met ons op: 055-578 95 83. 

Bron voor dit artikel: Informatiefolder Bijbel in Gewone Taal, Nederlands Bijbelgenootschap