• Home Slideshow Header 1

De nieuwe Dikke van Dale is uit!

De vijftiende editie van de Dikke Van Dale is uit en hij is dikker dan ooit. Natuurlijk volgt het boek weer de officiële spelling van de Nederlandse Taalunie. Maar, wat is er nieuw in deze editie?

1. Illustraties
Sommige trefwoorden zijn moeilijk uit te leggen. Daar heeft Van Dale wat op bedacht: illustraties. De kleine tekeningen verduidelijken de betekenisomschrijving van de trefwoorden. De bouwterm potdekselen is bijvoorbeeld moeilijk te omschrijven, maar door de toegevoegde illustratie is de betekenis helder. 

2. Nieuwe uitdrukkingen & betekenissen
Nieuwe uitdrukkingen zoals ‘buiten de doos denken’ en ‘een stip op de horizon zetten’ zijn toegevoegd. De duizenden nieuwe betekenissen worden verduidelijkt met nieuwe voorbeeldzinnen zoals ‘creatief omgaan met de feiten’. Ook zijn er maar liefst 18.000 nieuwe trefwoorden toegevoegd. Woorden als naamglossy, dataslurper, zelfscankassa en trado komen in de nieuwe editie voor.

3. Handige taalweetjes
Ook vind je in de nieuwe Dikke Van Dale tekstkaders met handige taalweetjes over onderwerpen als variatie, alliteratie en nadruktekens.

4. Kleur
Niet alleen de cassette, maar ook de inhoud van het boek is kleurrijk. Ook zijn er symbolen in het boek gebruikt om woordkenmerken en lexicografische elementen te verduidelijken.

5. Van Dale Online
Met de Dikke Van Dale krijg je toegang tot Van Dale Online. Van Dale Online biedt handige werkwoordrijtjes, extra woordsamenstellingen en toegang tot Van Dale Wiki. In Van Dale Wiki kun je zelf woorden en betekenissen (als suggestie) toevoegen. 

Bestel De Dikke van Dale t/m 18 oktober met 30 euro korting!