• Home Slideshow Header 1

Wie wij zijn

Aangenaam kennis te maken. Wij zijn De Tekstacademie. Een groep ervaren communicatie-, tekst- en schrijfprofessionals. Onze passie is het geschreven woord; we leren mensen zakelijk schrijven in begrijpelijke taal. We verzorgen schrijfcoaching en schrijftrainingen in heel Nederland. We zijn gevestigd in Apeldoorn. Daar staat de koffie klaar voor een persoonlijke kennismaking. Je bent van harte welkom.

koffie_en_beleidsteksten

Onze aanpak

Goed geschreven teksten zijn doelgericht en lezergericht. Onze aanpak om te bereiken dat je goede zakelijke teksten schrijft, is praktijkgericht en gedifferentieerd.

De praktijk: startpunt en eindpunt
Jouw werksituatie, jouw praktijk van alledag, is startpunt en eindpunt van al onze coachingstrajecten en trainingen. Waar sta je nu, en waar wil je naar toe? Waar het kan werken we met concrete praktijksituaties, met je casusmateriaal en met je teksten. Leren doen, leren door ervaren staat centraal.

Gedifferentieerd, omdat mensen verschillen
Standaardmensen bestaan niet. Gelukkig. We verschillen in leerstijl en leertempo. We verschillen cognitief, in ervaring en op vaardigheidsniveau. Teams, groepen zijn altijd heterogeen samengesteld. Het is onze uitdaging iedere deelnemer precies dat te bieden wat hij of zij nodig heeft om beter te schrijven.

Onze visie

Effectieve communicatie draagt bij aan een rechtvaardiger samenleving, aan een mooiere en schonere wereld. Geen wereld van 'meer', wel een wereld van 'beter'. Een wereld waarin mensen naar elkaar omzien en elkaar horen. Waar ruimte is voor de overtuiging en de argumenten van de ander. Aan die wereld dragen wij graag bij. Het begint immers bij idealen.

Onze visie op schriftelijke communicatie

Of je nu schrijft over veiligheid en recht, over jeugd, zorg en welzijn, over financiƫn, over welk beleidsgebied dan ook, jouw tekst brengt verandering teweeg bij jouw lezers. Je tekst kan uitleg geven, problemen oplossen, misstanden aan de kaak stellen. Jouw tekst kan de wereld een stukje mooier maken. Daar helpen we je graag bij.

Jan

Jan

Jan Pranger
schrijfcoach

Vastgelopen? Ontevreden over je tekst?
Ik leer je hoe je glasheldere teksten schrijft

Het liefst werk ik ‘on the job’. Samen aan de slag met de teksten die je op dit moment onder handen hebt. Of het nu gaat om lastige beleidsteksten, zakelijke brieven of e-mails, een verweerschrift of om een commerciële tekst, ik laat je graag zien hoe het beter kan. Het mooie is dat we twee vliegen in een klap slaan: je vergroot je vaardigheden en je levert een product aan waar je organisatie blij mee is. 

Alisa

Alisa

Alisa Mura
communicatieprofessional

‘Hoe kan een bedrijf social media succesvol inzetten?’
Bijna ieder bedrijf wil tegenwoordig ‘iets’ met social media doen. Gewoon, omdat iedereen het doet. Maar hoe kun je social media effectief inzetten als bedrijf? Daar geef ik antwoord op met mijn afstudeerscriptie, die ik heb geschreven voor de Tekstacademie. 

Vincent

Vincent

Vincent van de Haar
multi-media designer

Onze wereld wordt steeds digitaler. Als multi-media designer ontwerp ik websites, digitale magazines, banners, video’s en animaties. Om de ontwerpen ook zelf te kunnen realiseren is het nodig elke dag weer bij te leren. De vernieuwing en technische vooruitgang gaan snel, dat maakt het vak zo interessant. Van programmeertaal tot SEO, je leert wat je nodig hebt om creatieve ideeën te ontwikkelen. Van concept tot eindresultaat.

Het verbeelden van tekst voor het internet wordt steeds omvangrijker. Met Google Fonts zijn de mogelijkheden vergeleken met vroeger extreem uitgebreid. Zo ontstond de mogelijkheid om ook met tekst je website een eigen uitstraling te geven. 

Karel

Karel

Karel Witteveen
trainer, coach, auteur


Op tien manieren een container bekijken en beschrijven. Onmogelijk? Welnee. Door creatieve technieken, tips en adviezen wordt elke tekst aantrekkelijk, zelfs een tekst over een container.

Als ervaren trainer, coach en auteur van ‘Van idee naar tekst. Creatief denken en schrijven voor professionals (2014)’, neem ik je mee in een verrassend schrijfavontuur, al verhalend, verbeeldend en beschrijvend.
Jos

Jos

Jos Fluitsma
schrijfcoach

‘Moeilijke teksten makkelijk maken. Dat is wat graag doe.’
Niet: twee keren hoeven lezen, met het woordenboek erbij.
Maar: meteen weten wat er staat, in normale mensentaal.


Zo heb je graag de teksten van jouw website, brochure, magazine of nieuwsbrief.
Ik leer je hoe je moeilijke teksten makkelijk maakt. Zodat iedereen die jouw teksten leest,
direct weet wat je bedoelt.