• Home Slideshow Header 1

Wie wij zijn

Aangenaam kennis te maken. Wij zijn De Tekstacademie. Een groep ervaren communicatie-, tekst- en schrijfprofessionals. Onze passie is het geschreven woord; we leren mensen zakelijk schrijven in begrijpelijke taal. We verzorgen schrijfcoaching en schrijftrainingen in heel Nederland. We zijn gevestigd in Apeldoorn. Daar staat de koffie klaar voor een persoonlijke kennismaking. Je bent van harte welkom.

koffie_en_beleidsteksten

Onze aanpak

Goed geschreven teksten zijn doelgericht en lezergericht. Onze aanpak om te bereiken dat je goede zakelijke teksten schrijft, is praktijkgericht en gedifferentieerd.

De praktijk: startpunt en eindpunt
Jouw werksituatie, jouw praktijk van alledag, is startpunt en eindpunt van al onze coachingstrajecten en trainingen. Waar sta je nu, en waar wil je naar toe? Waar het kan werken we met concrete praktijksituaties, met je casusmateriaal en met je teksten. Leren doen, leren door ervaren staat centraal.

Gedifferentieerd, omdat mensen verschillen
Standaardmensen bestaan niet. Gelukkig. We verschillen in leerstijl en leertempo. We verschillen cognitief, in ervaring en op vaardigheidsniveau. Teams, groepen zijn altijd heterogeen samengesteld. Het is onze uitdaging iedere deelnemer precies dat te bieden wat hij of zij nodig heeft om beter te schrijven.

Onze visie

Effectieve communicatie draagt bij aan een rechtvaardiger samenleving, aan een mooiere en schonere wereld. Geen wereld van 'meer', wel een wereld van 'beter'. Een wereld waarin mensen naar elkaar omzien en elkaar horen. Waar ruimte is voor de overtuiging en de argumenten van de ander. Aan die wereld dragen wij graag bij. Het begint immers bij idealen.

Onze visie op schriftelijke communicatie

Of je nu schrijft over veiligheid en recht, over jeugd, zorg en welzijn, over financiƫn, over welk beleidsgebied dan ook, jouw tekst brengt verandering teweeg bij jouw lezers. Je tekst kan uitleg geven, problemen oplossen, misstanden aan de kaak stellen. Jouw tekst kan de wereld een stukje mooier maken. Daar helpen we je graag bij.