• Home Slideshow Header 1

Zoenen met jongens

‘Ik zoende altijd met jongens. Niet dat ik de hele tijd aan het zoenen was, maar als ik zoende dan deed ik dat met een jongen. Tot het moment dat ik op een kruispunt stond, letterlijk.’

Het is het begin van een kort verhaal van een studente Journalistiek. Ze volgde de lessen Life writing journalism aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Life writing is een vorm van autobiografisch schrijven. Het is een vorm van vertellen die past in deze tijd van sociale media en zelfexpressie. Haar verhaal begint sterk, maakt nieuwsgierig naar het vervolg. De studente geeft een persoonlijke ervaring weer en gebruikt daarbij de ik-vorm. Ze blikt terug en vooruit. Je vermoedt als lezer dat er verandering op til is.

Bij Life writing gaat het om levensverhalen die ons raken. Benaderd vanuit een persoonlijke beleving. In dit geval ging het verhaal over ‘het afwijken van de seksuele norm’: ben ik hetero of lesbo? Op deze manier knoop je een individuele ervaring – een jonge vrouw die zoent en daardoor in verwarring raakt – aan een maatschappelijk onderwerp. Heb je ook onderwerpen die zich lenen voor een persoonlijk verhaal of blog? Doe mee met de training Storytelling (voor tekstprofessionals).